70s Workshop: Fantastische Dieren

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022. Ga je met je handen in de klei in deze op de jaren ’70 geïnspireerde workshop? In …

Docent:
Ank Haisma
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdag 10:00 tot 15:00
Aantal lessen:
1

7 plaats(en) beschikbaar

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022. Ga je met je handen in de klei in deze op de jaren ’70 geïnspireerde workshop?

In de jaren 70 werd in Nederland door verschillende bekende keramisten, o.a. Hans de Jong en Adriana Baarspul, op een fantasievolle manier met klei omgegaan. Openbare gebouwen werden versierd met klei reliëfs en pleinen met kleisculpturen.

In deze workshop ga je in de traditie van deze kunstenaars een eigen fantasiedier maken. Uitgaande van een holle vorm bouw je een dier op. Wordt het een knuffelbare vis op pootjes of een arrogant stokpaardje dat wil leren vliegen. Met klei en met een grote dosis fantasie is er van alles mogelijk. Om jouw dier te decoreren breng je waar nodig reliëf aan of werk je het af met gekleurde kleislib (engobe). Na de workshop worden de resultaten gebakken, van een extra glazuurlaag voorzien door de docent en nogmaals gebakken. Daarna kunnen de werkstukken opgehaald worden.

Ervaring is niet nodig. Materiaal en gereedschap is aanwezig.

Voor de lunch neem je zelf iets mee. Wij zorgen voor koffie en thee.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

7 plaats(en) beschikbaar