70s Workshop: Linoprint á la Warhol

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022. Ontdek hoe leuk grafische technieken zijn in deze op de jaren 70s geïnspireerde workshop: Linoprint á …

Docent:
Niamh mcCullough
Doelgroep:
vanaf 18 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdagmiddag 13:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

8 plaats(en) beschikbaar

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022.

Ontdek hoe leuk grafische technieken zijn in deze op de jaren 70s geïnspireerde workshop: Linoprint á la Warhol.

Andy Warhol is bekend om zijn ‘vlakke’ en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten, zoals Campbell’s-soepblikken. Ook had hij een enorme voorliefde voor 20e-eeuwse beroemdheden als Mick Jagger, Liza Minnelli, John Lennon, Diana Ross, Brigitte Bardot en Michael Jackson. Alhoewel Warhol bekend staat om zijn zeefdrukken, ga jij in deze workshop aan de slag met linoleum. Met een guts snijd je een afbeelding van jouw favoriete 70s idool, of een zelfportret, in het linoleum. Daarna gebruik je een roller om drukinkt op de achtergebleven hoge delen aan te brengen. Met behulp van een drukpers wordt jouw afbeelding op papier gedrukt. Heb je tijd, dan kun je experimenteren met het gebruik van twee kleuren.

De workshop is incl. gebruik van materiaal, koffie en thee. Neem een afbeelding mee van jouw favoriete jaren 70 idool of maak je eigen zelfportret tijdens de workshop!

Tip: Trek kleren aan die vies mogen worden!

Maximaal aantal deelnemers is 12

 

 

8 plaats(en) beschikbaar