Dagworkshop Waterlelies van Monet

Monet’s Waterlelies zijn tijdloze schilderijen. In deze workshop vormen ze de inspiratiebron voor jouw eigen versie van de waterlelies. Je werkt met acrylverf en andere materialen om de waterlelies op het doek te toveren. Er zijn vele versies van de Waterlelies van Monet zelf. Deze zogenaamde reflexlandschappen, laten ons een landschap zien zonder duidelijke weergave …

Docent:
Thea Brouwers
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdag 10:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

4 plaats(en) beschikbaar

Monet’s Waterlelies zijn tijdloze schilderijen. In deze workshop vormen ze de inspiratiebron voor jouw eigen versie van de waterlelies. Je werkt met acrylverf en andere materialen om de waterlelies op het doek te toveren.

Er zijn vele versies van de Waterlelies van Monet zelf. Deze zogenaamde reflexlandschappen, laten ons een landschap zien zonder duidelijke weergave van lucht of horizon. Het draait niet alleen op de lelies, maar ook om de reflectie van de omgeving in het wateroppervlak. De opdracht in de workshop is om jouw eigen draai aan de waterlelies te geven. Je begint met een achtergrond, in een kleur of meerdere kleur-vlakken en daarop worden de lelies gevormd. Je kunt kiezen uit werken met acryl en daarnaast gebruik maken van verschillende materialen en technieken als collage, folie, vetkrijt. Het is een fijne workshop voor experimenteren.

Je werkt op een doek van wat je na afloop mee naar huis neemt.

Materiaal om mee te werken is aanwezig. Je kunt ook eigen materiaal mee nemen om mee te werken (denk aan tijdschriften, stukjes stof).

Koffie en thee zijn aanwezig. Neem voor de lunch zelf iets mee om te eten.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

Let op: aanmelden voor deze activiteit kan tot vrijdag 9 juli.

4 plaats(en) beschikbaar