De kunst afkijken: Schilderen naar diverse kunstenaars

De kunst afkijken van andere kunstenaars is enorm leerzaam. Door te observeren hoe zij hun werkt opbouwen, welke kleuren en vormentaal ze gebruiken, leer jij zelf weer nieuwe technieken en invalshoeken. Heb jij zin om eens iets dichter op de huid van een aantal kunstenaar te kruipen? Kijken hoe zij met verf omgaan en hun …

Docent:
Thea Brouwers
Doelgroep:
18+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
dinsdag 10:00 - 12:30 uur
Aantal lessen:
6

8 plaats(en) beschikbaar

De kunst afkijken van andere kunstenaars is enorm leerzaam. Door te observeren hoe zij hun werkt opbouwen, welke kleuren en vormentaal ze gebruiken, leer jij zelf weer nieuwe technieken en invalshoeken. Heb jij zin om eens iets dichter op de huid van een aantal kunstenaar te kruipen? Kijken hoe zij met verf omgaan en hun kwasten en penselen over het doek laten dansen bij het tot stand komen van hun schilderijen? Doe dan mee met deze leuke korte cursus!

In 6 lessen leer je meer over 3 kunstschilders en maak je een klein werk in de stijl van. Een landschap á la David Hockney, bloemen á la Angela Moulton en een stilleven in de stijl van Jan de Vliegher. Na een korte presentatie over een schilder in de hoofdrol, waarbij goed gekeken wordt naar verf, kleuren en penseelstreken, ga je zelf in de stijl van de schilder aan het werk. Je kijkt goed naar wat zij doen en maakt daarmee een eigen landschap, bloemschilderij en stilleven. Je kunt een eigen afbeelding gebruiken als uitgangspunt.

Er wordt gewerkt met acrylverf.

Startmateriaal (excl. papier) is aanwezig in de les. We raden aan om je eigen kwasten mee te nemen. 

De lesdata van deze cursus zijn: 7, 14, 21 en 28 mei, 4 en 11 juni 2024.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

 

8 plaats(en) beschikbaar