Fijnschilderen

Let op: De start van deze cursus wordt uitgesteld i.v.m. de COVID-19 maatregelen. De nieuwe planning maken we, onder voorbehoud van nieuwe maatregelen, bekend na de persconferentie op 13 april.

De techniek van het fijnschilderen is vooral bekend uit de Vlaamse en Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw. In de cursus Fijnschilderen gebruik je moderne materialen om deze eeuwenoude kunstvorm op een eigentijdse manier toe te passen. De cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met tekenen en schilderen en zich wil bekwamen in het realistisch schilderen. De docent helpt en begeleidt je bij onderwerpkeuze, opzet en uitvoering.

 

Docent:
Herman Smorenburg
Vereiste ervaring:
ervaring met olieverf schilderen
Tijd:
donderdag 9:30 tot 12:00
Aantal lessen:
12

4 plaats(en) beschikbaar

Andere cursussen van Herman Smorenburg

De techniek van het fijnschilderen is vooral bekend uit de Vlaamse en Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw. In de cursus Fijnschilderen gebruik je moderne materialen om deze eeuwenoude kunstvorm op een eigentijdse manier toe te passen. Je begint met het maken van een tekening met potlood op een met grijze acrylverf voorbewerkt paneel. Hierna breng je een onderschildering aan die uitsluitend is gericht op de vorm en het gewenste contrast. Dan volgt de overschildering in kleur, opgebouwd uit meerdere dunne lagen transparante verf die telkens eerst moeten drogen (glaceren). Uiteindelijk ontstaat een schilderij met een intense kleur- en dieptewerking en boeiende licht-donker contrasten. Docent Herman Smorenburg helpt en begeleidt je bij onderwerpkeuze, opzet en uitvoering.

Voor deze cursus heb je eigen materialen nodig (verf en penselen). Heb je die niet, dan krijg je tijdens de eerste les advies over de aanschaf hiervan. Reken dan op een eenmalige investering van circa € 125,-.

De cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met tekenen en schilderen en zich wil bekwamen in het realistisch schilderen.

Lesdata: 28 januari, 4, 11 en 18 februari, 4, 11, 18 en 25 maart, 1, 8, 15 en 22 april 2021

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

4 plaats(en) beschikbaar