Keltisch Tekenen

Keltische kunst kwam al aan het begin van de bronstijd voor in verschillende delen van Europa. In deze korte cursus teken je zelf enkele Keltische motieven. Daarbij ga je gelijk op met de groep. De docent doet alles rustig voor, stap voor stap.

Kijk bij meer informatie voor meer informatie over de cursus en lesdata.

Doe op woensdag 7 september mee met een proefles tijdens onze #OpenDoeDagen. Voor meer informatie en aanmelden voor de proefles kijk je hier!

Docent:
Pieter Schmits
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
maandag 10:00 tot 12:30
Aantal lessen:
5

12 plaats(en) beschikbaar

Keltische kunst kwam al aan het begin van de bronstijd voor in verschillende delen van Europa. Schitterende werken zijn onder meer te vinden in het middeleeuwse Book of Kells. Behalve ter versiering, diende het als uiting van verbondenheid en duurzaamheid. Begrippen die in onze tijd weer volop in de belangstelling staan.

In deze korte cursus teken je zelf enkele Keltische motieven. Daarbij ga je gelijk op met de groep. De docent doet alles rustig voor, stap voor stap. Aan bod komen onder meer een vlecht, spiraal, diermotief en een versierde letter. Ieder kleurt zijn tekening naar eigen smaak en fantasie in met potlood, inkt, krijt of verf. De beloning is een verrassend subtiele compositie.

Tekenervaring is niet vereist.

Startmateriaal (excl. papier) is aanwezig in de les. Papier is verkrijgbaar bij de docent.

Lesdata voor deze cursus zijn: 19, 26 september, 3, 10 en 24 oktober 2022.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

Doe op maandag 5 september mee met een proefles tijdens onze #OpenDoeDagen. Voor meer informatie en aanmelden voor de proefles kijk je hier!

12 plaats(en) beschikbaar