Koffie met kunst online – 2 juli

Luisteren naar een boeiende kunstlezing vanuit je luie stoel? Geef dan je kunstkennis een boost en kijk en luister online mee met Koffie met kunst! Op vrijdagochtend log je in via ZOOM en vertelt Juliette Verhofstad je van alles over kunstenaars en kunststromingen. In de lezingen tot de zomervakantie staat het surrealisme centraal, met o.a. …

Docent:
Juliette Verhofstad
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
n.v.t.
Tijd:
vrijdag 10:30 tot 11:30
Aantal lessen:
1

Luisteren naar een boeiende kunstlezing vanuit je luie stoel? Geef dan je kunstkennis een boost en kijk en luister online mee met Koffie met kunst! Op vrijdagochtend log je in via ZOOM en vertelt Juliette Verhofstad je van alles over kunstenaars en kunststromingen. In de lezingen tot de zomervakantie staat het surrealisme centraal, met o.a. een spotlight op surrealistische kunst in België en Nederland.

————-

Vrijdag 2 juli laat Juliette je kennis maken met een aantal Nederlandse surrealisten.

Waarschijnlijk totaal onbekend, maar toch niet onbelangrijk waren de surrealistische kunstenaars Joop Moesman, Gerrit van ‘t Net en Louis Wijmans. Deze Utrechtse kunstenaars voelden zich in hun manier van werken en denken sterk verwant met de surrealisten in Parijs.

In het centrum van Utrecht was een boek- en kunsthandel waar de kunstenaars graag kwamen neuzen. Ze vonden daar surrealistische tijdschriften en boeken waarin reproducties van hun grote voorbeelden waren opgenomen. Joop Moesman bijvoorbeeld had op een gegeven moment wel 40.000 afbeeldingen verzameld. Hij was trouwens de enige Nederlandse surrealist die door André Breton (de belangrijkste, maar ook wel autoritaire en dwingende spreekbuis in Parijs) werd erkend.

Een prachtig kunstwerk van Moesman is: ‘Stille Ommegang’, waarin een fantasiebeest over een verlaten zandvlakte wandelt. Meer weten over hoe dit gekke beest eruit ziet? Luister en doe mee met opmerkingen en vragen tijdens Koffie met kunst online!

———

De lezingen zijn op vrijdag 14 mei, vrijdag 21 mei, vrijdag 4 juni, vrijdag 18 juni en vrijdag 2 juli, van 10:30 tot 11:30. De lezing duurt ongeveer 45 minuten en daarna is ruimte voor vragen. Elke lezing kan apart worden bijgewoond.

Na afloop van de lezing ontvang je per e-mail een betaalverzoek via Tikkie van ons. Hiermee kun je een vrijwillige bijdrage overmaken voor het bijwonen van de lezing. De normale bijdrage is € 5,- , maar je kunt ook zelf een bedrag naar keuze overmaken.

Via deze link kun je je registeren voor de lezing op vrijdag 2 juli, van 10:30 tot 11:30 uur:

Klik hier om je te registreren

Heb je niet eerder met ZOOM gewerkt? Bekijk dan onze korte handleiding voor het aanmelden en deelnemen via ZOOM: ZOOM handleiding