Workshop Moois aan de muur!

Maak kunst voor aan jouw eigen muur! Op een zondagmiddag ga je creatief aan de slag met verschillende materialen en creëer je zelf een of meerdere kunstwerken voor aan de muur. Je laat je daarbij inspireren door het schilderij Le déjeuner sur l’herbe van Eduard Manet. Of je nu alleen, of met een vriend, vriendin, …

Docent:
Juliette Verhofstad
Doelgroep:
vanaf 10 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondag 10:30 tot 14:00
Aantal lessen:
1

20 plaats(en) beschikbaar

Maak kunst voor aan jouw eigen muur! Op een zondagmiddag ga je creatief aan de slag met verschillende materialen en creëer je zelf een of meerdere kunstwerken voor aan de muur. Je laat je daarbij inspireren door het schilderij Le déjeuner sur l’herbe van Eduard Manet. Of je nu alleen, of met een vriend, vriendin, familielid, zoon of dochter komt, het belooft een gezellige workshop te worden.

Deze workshop combineren we met een picknick, waarvoor je zelf iets te eten en drinken mee neemt. Een picknick zoals in Manet’s Le déjeuner sur l’herbe. Dit kunstwerk is door vele andere kunstenaars als inspiratiebron gebruikt voor hun eigen werk.

In deze workshop maak je zelf een variatie op het werk. Je kunt bijvoorbeeld een landschap, een stilleven of een portret maken met elementen uit Manet’s schilderij. Met één van deze onderwerpen maak je een of meerdere kunstwerken. Je gebruikt hierbij diverse materialen zoals ecoline, bister (notenolie), houtskool, olie- en pastelkrijt en een speciale signpen waarmee je ook kunt schilderen. Je gaat met stokjes, Japanse kwasten, rollers en sponsjes op papier werken. Het kunstwerk zal uit diverse lagen bestaan. Langzaam bouwen we deze lagen op. Er kunnen zelfs delen uit het papier geknipt worden, zodat er een collage ontstaat. Je kunt er heerlijk op los experimenteren.

Uiteindelijk gaat iedereen met een prachtig kunstwerk of -werken naar huis. Hoe mooi kan zo’n serie niet staan als je die ophangt aan de muur? Verras jezelf en iedereen die hier naar kijkt!

10.30-11.00 uur: powerpoint presentatie met ‘Le déjeuner sur l’herbe van Manet en de vele hierop geïnspireerde kunstwerken van andere kunstenaars.
11.00-12.30 uur: workshop met diverse technieken
12.30-13.00 uur: picknick (zelf mee te nemen!)
13.00-14.00 uur: voltooien van een serie kunstwerken (eventueel met passe-partout)

Materialen om mee te werken zijn aanwezig. Je neemt zelf iets te eten en drinken mee voor de picknick. Koffie en thee zijn aanwezig.

Let op: aanmelden voor deze activiteit kan tot vrijdag 9 juli.

 

20 plaats(en) beschikbaar