Moois aan de muur!

Maak kunst voor aan jouw eigen muur! Op een zondagmiddag ga je creatief aan de slag met een thema en verschillende materialen en creëer je zelf een serie kunstwerken voor aan de muur. Kom alleen, of gezellig met een vriend, vriendin, familielid, zoon of dochter. Deze workshop combineren we met een picknick, waar je zelf …

Docent:
Juliette Verhofstad
Doelgroep:
vanaf 10 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondag 10:30 tot 14:00
Aantal lessen:
1

20 plaats(en) beschikbaar

Maak kunst voor aan jouw eigen muur! Op een zondagmiddag ga je creatief aan de slag met een thema en verschillende materialen en creëer je zelf een serie kunstwerken voor aan de muur. Kom alleen, of gezellig met een vriend, vriendin, familielid, zoon of dochter.

Deze workshop combineren we met een picknick, waar je zelf iets voor te eten en drinken mee neemt. Een picknick zoals Le déjeuner sur l’herbe van de Franse impressionist Manet. Dit kunstwerk is door vele andere kunstenaars als inspiratiebron gebruikt voor hun eigen werk. Zo ontstonden er vele variaties op een thema.

In deze workshop gaan wij ook een variatie op een thema maken. Dit kan een landschap zijn, een stilleven of een gebouw. Met één van deze onderwerpen maken we een serie kunstwerken. We gebruiken hierbij diverse materialen zoals ecoline, bister (notenolie), houtskool, olie- en pastelkrijt en een speciale signpen waarmee je ook kunt schilderen. We gaan met stokjes, Japanse kwasten, rollers en sponsjes op papier werken. Het kunstwerk zal uit diverse lagen bestaan. Langzaam bouwen we deze lagen op. Er kunnen zelfs delen uit het papier geknipt worden, zodat er een collage ontstaat. Je kunt er heerlijk op los experimenteren.

Uiteindelijk gaat iedereen met een prachtige serie kunstwerken naar huis. Hoe mooi kan zo’n serie niet staan als je die ophangt aan de muur? Verras jezelf en iedereen die hier naar kijkt!

10.30-11.00 uur: powerpoint presentatie met ‘Le déjeuner sur l’herbe van Manet en de vele hierop geïnspireerde kunstwerken van andere kunstenaars.
11.00-12.30 uur: workshop met diverse technieken
12.30-13.00 uur: picknick (zelf mee te nemen!)
13.00-14.00 uur: voltooien van een serie kunstwerken (eventueel met passe-partout)

Materialen om mee te werken zijn aanwezig. Je neemt zelf iets te eten en drinken mee voor de picknick. Koffie en thee zijn aanwezig.

20 plaats(en) beschikbaar