Samen kijken naar kunst: Philippe Akkerman

In het najaar gaan we door met Samen kijken naar kunst bij De Blauwe Schuit. We pakken het wel iets anders aan, vanwege coronamaatregelen. Docente Juliette Verhofstad ontvangt op een middag een kleine groep deelnemers in De Blauwe Schuit en houdt een mini-lezing over een kunstzinnig onderwerp. Per lezing kunnen 10 mensen deelnemen. We starten met 1 groep. Bij meer dan 10 aanmeldingen wordt een tweede groep gestart. Deelname is €5 per keer.

Kijk voor meer informatie over het onderwerp bij ‘Meer informatie’.

Tijd van 14.00 tot 14.45 uur
(bij een volle groep wordt een tweede groep gestart van 15:00 tot 15:45 uur)

Aanmelden? Neem contact op met de klantenservice: tel 0229 213962 of inschrijven@blauweschuit.nl . Wij vragen u hierbij om uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Docent:
Juliette Verhofstad
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
vrijdag 14:00 tot 14:45 en 15:00 tot 15:45

In het najaar gaan we door met Samen kijken naar kunst bij De Blauwe Schuit. We pakken het wel iets anders aan, vanwege coronamaatregelen. Docente Juliette Verhofstad ontvangt op een middag een kleine groep deelnemers in De Blauwe Schuit en houdt een mini-lezing over een kunstzinnig onderwerp.

Thema van de lezing op 1 oktober: kunstenaar Philippe Akkerman.

Een Nederlandse schilderen die zijn hele leven lang zelfportretten heeft geschilderd. Hij schildert er bijna iedere dag één. In allerlei stijlen. Nu eens een portret zoals de Renaissance meesters die schilderden, dan weer heel abstract. Hoe is het mogelijk dat iemand telkens weer een nieuwe manier vindt om zichzelf op het doek te zetten?

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats in De Blauwe Schuit. Deelname is €5 per keer. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met coronamaatregelen. Er kunnen 10 deelnemers meedoen. Zo kunnen we deze activiteiten aanbieden volgens de coronarichtlijnen van RIVM. We starten met 1 groep. Bij meer dan 10 aanmeldingen wordt een tweede groep gestart. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.  U kunt zo vaak meedoen als u wilt.

De bijeenkomsten zijn op de volgende vrijdagmiddagen: 17 september, 1 oktober, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november, 10 december en 24 december 2021.

Tijd van 14.00 tot 14.45 uur
(bij een volle groep wordt een tweede groep gestart van 15:00 tot 15:45 uur)

Aanmelden? Neem contact op met de klantenservice: tel 0229 213962 of inschrijven@blauweschuit.nl . Wij vragen u hierbij om uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Programma

17 september – Kinderen in de kunst in de 20st eeuw
1 oktober – Philippe Akkerman (Nederlandse kunstenaar)
15 oktober – De stoel
29 oktober – De symboliek van kleur in de kunst
12 november – Kunstwerken in rood, blauwe, geel, wit en zwart
26 november – Joost Zwagerman en kunst: Alles is gekleurd
10 december – Joost Zwagerman en kunst: De stilte van het licht
24 december – Tuinen