Schilderen met olieverf (gevorderden)

Let op: De start van deze cursus wordt uitgesteld i.v.m. de COVID-19 maatregelen. De nieuwe planning maken we, onder voorbehoud van nieuwe maatregelen, bekend na de persconferentie op 23 februari. 

Rembrandt, Vermeer, Hals: al die beroemde Hollandse meesters schilderden met olieverf. Het is dan ook een van de oudste technieken in de schilderkunst. In deze cursussen komt die techniek opnieuw tot leven. Je raakt bekend met de eigenschappen van olieverf en de speciale mogelijkheden die je, dankzij de kenmerkende lange droogtijd, kunt gebruiken. Naast kennis over olieverf leer je ook andere belangrijke aspecten van het maken van een goed schilderij kennen. Hilde Schaap, een docent met grote voorliefde voor olieverf, neemt je graag mee in haar kennis en kunde.

Docent:
Hilde Schaap
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
ervaring met olieverf schilderen
Tijd:
woensdag 9:30 tot 12:00
Aantal lessen:
12

2 plaats(en) beschikbaar

Rembrandt, Vermeer, Hals: al die beroemde Hollandse meesters schilderden met olieverf. Het is dan ook een van de oudste technieken in de schilderkunst. In deze cursussen komt die techniek opnieuw tot leven. Door middel van opdrachten raak je bekend met de eigenschappen van olieverf en de speciale mogelijkheden die je, dankzij de kenmerkende lange droogtijd, kunt gebruiken. Naast kennis over olieverf leer je ook andere belangrijke aspecten van het maken van een goed schilderij kennen. Hilde Schaap, een docent met grote voorliefde voor olieverf, neemt je graag mee in haar kennis en kunde. 

Ben je beginnend olieverf schilder? Dan voel je je misschien beter thuis bij de cursus olieverf voor beginners

Startmateriaal (excl. papier) is aanwezig in de les. Voor deze cursus heb je ook eigen materialen nodig. In de eerste les informeert de docent je over de aanschaf hiervan.

Lesdata zijn: 27 januari, 3, 10 en 17 februari, 3, 10, 17, 24 en 31 maart, 7, 14 en 21 april 2021

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

 

 

2 plaats(en) beschikbaar