Sieraden maken in Zilverklei

Droom jij wel eens van een eigen sieraad ontwerpen? Een sieraad dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past? Of vind je het leuk om met je handen een nieuw ambacht te leren? Dan kun je jouw creatieve ei kwijt in onze cursus Zilverklei. In deze uitgebreide cursus leer je stap voor stap hoe je met zilverklei eigen sieraden maakt. Heb je ervaring met zilverklei? Ook dan is het een goede gelegenheid om jouw ontwerpen te ontwikkelen en te bakken onder begeleiding van goudsmid Mirjam Golverdingen.

Kijk bij meer informatie voor meer details over de cursus.

Deze cursus is reeds gestart.

Docent:
Mirjam Golverdingen
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
woensdag 19:30 tot 22:00
Aantal lessen:
7

2 plaats(en) beschikbaar

Droom jij wel eens van een eigen sieraad ontwerpen? Een sieraad dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past? Vind je het leuk om met je handen een nieuw ambacht te leren? Dan kun je jouw creatieve ei kwijt in onze cursus Zilverklei. In deze uitgebreide cursus leer je stap voor stap hoe je met zilverklei eigen sieraden maakt. Heb je ervaring met zilverklei? Ook dan is het een goede gelegenheid om jouw ontwerpen te ontwikkelen en te bakken onder begeleiding van goudsmid Mirjam Golverdingen.

Zilverklei is een materiaal afkomstig uit Japan wat bestaat uit échte zilverdeeltje, een organisch bindmiddel en water. Na het bakken bestaat het gemaakte sieraad uit 99,9% zilver. Het unieke aan dit “kneedbare zilver” is dat het in elke gewenste vorm kan worden gemodelleerd. Met behulp van diverse gereedschappen kun je zowel strakke en moderne sieraden maken, als creaties met een mooie en organische vorm, die handmatig ruw gekneed worden.

In 7 maandelijkse lessen verken je het materiaal en maak je een sieraad met behulp van diverse technieken. Hoe meer ervaring je hoe moeilijker je het ontwerp kunt maken. Van oorbellen tot kralen (beads), tot een hanger en een ring, je bent vrij in je keuze van ontwerp. Je wordt gestimuleerd om een eigen ontwerp te bedenken, maar iets van een voorbeeld maken kan natuurlijk ook! Docent Mirjam begeleidt je met enthousiasme in het proces.

De zilverklei die je gebruikt in de cursus wordt apart met de docent afgerekend. De hoeveelheid klei die je gebruikt is afhankelijk van je ontwerpen. De kosten per pakje van 10 gram zijn € 28.

Lesdata: woensdag 22 september, 13 oktober, 17 november 15 december, 19 januari, 16 februari en 16 maart (reservedatum 13 april).

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

2 plaats(en) beschikbaar