Tekenen en schilderen voor kinderen 9 t/m 12 jaar

Let op: De start van deze cursus wordt uitgesteld i.v.m. de COVID-19 maatregelen. De nieuwe planning maken we, onder voorbehoud van nieuwe maatregelen, bekend na de persconferentie op 11 mei. 

Ben je gek op tekenen en schilderen? En wil je ook wel eens kennis maken met andere materialen en technieken? In de Blauwe Schuit kun je experimenteren en uitproberen! Achter een échte schildersezel werk je met houtskool, potlood, markers, stiften, inkt, waterverf of pastelkrijt, of je gaat een linoleumsnede maken. In de les krijg je van de docent allerlei verrassende en grappige opdrachten. Er is ook ruimte voor persoonlijke projecten naast groepsopdrachten. Je eigen fantasie is natuurlijk de belangrijkste inspiratiebron.

Docent:
Bertjan van Eijsden
Doelgroep:
9 t/m 12 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
maandag 15:30 tot 17:00 uur
Aantal lessen:
10

10 plaats(en) beschikbaar

Ben je gek op tekenen en schilderen? En wil je ook wel eens kennis maken met andere materialen en technieken? In De Blauwe Schuit krijg je de kans om dat uit te proberen! Ontdek hier hoe leuk het is om weer met verf en inkt iets te maken in plaats van op een computer.

Achter een échte schildersezel werk je met houtskool, potlood, stiften, inkt, waterverf of pastelkrijt. Of je gaat een échte linoleumsnede maken en afdrukken. In de les krijg je van de docent allerlei verrassende en grappige opdrachten, maar er is ook veel ruimte voor persoonlijke inbreng bij de groepsopdrachten. Je eigen fantasie is de belangrijkste inspiratiebron. Daarnaast krijg je ideeën door de natuur, huizen, dieren, mensen, illustrators en andere kunstenaars, het dagelijkse leven en natuurlijk wie je zelf bent.

Alle kunstwerken die je maakt krijg met je mee naar huis.

Lesdata: 26 april, 10, 17 en 31 mei, 7, 14, 21 en 28 juni, 5 en 12 juli.

Maximaal aantal deelnemers is 12.

Voor kinderen ouder dan 12 is er de cursus Tekenen en schilderen jongeren 12 t/m 18 jaar. Voor kinderen van 6 t/m 8 jaar de cursus Tekenen en schilderen voor kinderen 6 t/m 8 jaar.

 

10 plaats(en) beschikbaar