70s Workshop: Etsen

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december en 12 februari staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022. Ga je mee op ontdekkingstocht in deze door de jaren ’70 geïnspireerde workshop? …

Docent:
Bertjan van Eijsden
Doelgroep:
volwassenen
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdagmiddag 13:30 tot 16:00
Aantal lessen:
1

6 plaats(en) beschikbaar

De Blauwe Schuit bestaat 50 jaar! Om 50 jaar kunst te vieren organiseren we 4 thema workshopdagen. Op 11 december en 12 februari staat de kunst uit de jaren 70 in de spotlight. De jaren 80, 90 en 00s volgen in 2022. Ga je mee op ontdekkingstocht in deze door de jaren ’70 geïnspireerde workshop?

Hoewel het etsen een heel oude druktechniek is, is deze kunstvorm door de eeuwen heen met alle nieuwe kunststromingen meebewogen. Zo ook in de jaren ’70, waarbij het vaak ging om experimenteren en vernieuwen. De drang van de kunstenaars om vrij te zijn in hoe en wat hij of zij wilde maken was erg groot in deze periode. Ondanks dat de ideeën en uitwerkingen nieuw waren, was het drukproces in de basis hetzelfde als in de tijd van Rembrandt.

In deze workshop ga jij zelf met de techniek aan de slag. Kijk zelf hoe ver je wilt gaan. Wil je de basis eens helemaal doorlopen? Of heb je al ervaring in andere technieken en wil je bij het etsen meteen zien hoe ver je kan gaan? Het is allemaal mogelijk in deze workshop.

In de jaren 70 kwam docent Bertjan van Eijsden zelf voor het eerst in aanraking met etsen. De liefde voor deze techniek heeft hem nooit meer los gelaten. De kans is groot dat ook jij verliefd wordt op deze mooie druktechniek.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

6 plaats(en) beschikbaar