Workshop Klassiek naakt in olieverf

Een klassieke olieverfschildering naar levend model schilderen is een belevenis. Eerst bekijk je hoe je zoiets opzet. De docent doet alles voor en loopt rond om aanwijzingen te geven. Enkele houtskoolschetsen op papier zijn een eerste oefening in schetstechniek, perspectief en een stukje anatomie. Op speciaal geprepareerd papier maak je daarna de definitieve opzet. Je …

Docent:
Pieter Schmits
Doelgroep:
vanaf 18 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondag 10:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

1 plaats(en) beschikbaar

Een klassieke olieverfschildering naar levend model schilderen is een belevenis. Eerst bekijk je hoe je zoiets opzet. De docent doet alles voor en loopt rond om aanwijzingen te geven. Enkele houtskoolschetsen op papier zijn een eerste oefening in schetstechniek, perspectief en een stukje anatomie. Op speciaal geprepareerd papier maak je daarna de definitieve opzet. Je werkt eerst in bruin en wit. Hierna geef je het schilderij stap voor stap verdieping middels licht en kleur, stofuitdrukking, expressie.

Tijdens de workshop leer hoe je je penseel hanteert en hoe je verf verdunt. Als je wilt breng je een eigen schilderdoek mee, liefst 50×60 cm of iets groter. Anders is er een vel papier aanwezig om op te werken.

Advies is om je eigen varkensharen kwasten mee te nemen: plat, ongeveer de nummers 12, 16, 20 en 24. Er zijn ook kwasten aanwezig, maar deze zijn niet van varkenshaar en geven een andere kwaliteit.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

 

 

 

 

 

 

 

1 plaats(en) beschikbaar