Dagworkshop Modigliani in de zomer

Amadeo Clemente Modigliani was een Italiaans kunstschilder en beeldhouwer. Na een bijzonder korte carrière, behoort hij tot op de dag van vandaag tot een van de populairste kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn schilderijen worden tot het expressionisme gerekend. Hij heeft veel portretten geschilderd in een zeer eigen, gestileerde stijl. Verlengde vormen, ovale gezichten met …

Docent:
Thea Brouwers
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
10:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

5 plaats(en) beschikbaar

Amadeo Clemente Modigliani was een Italiaans kunstschilder en beeldhouwer. Na een bijzonder korte carrière, behoort hij tot op de dag van vandaag tot een van de populairste kunstenaars van de 20e eeuw. Zijn schilderijen worden tot het expressionisme gerekend. Hij heeft veel portretten geschilderd in een zeer eigen, gestileerde stijl. Verlengde vormen, ovale gezichten met uitgestrekte halzen en ledematen. Ook zien we vaak contouren en felle kleuren die in vele laagjes zijn aangebracht, waardoor de persoon op het doek warmte uitstralen.

In deze workshop schilder je op een doek een portret in de stijl van Modigliani. Je werkt met acrylverf, een snel drogende verf waarmee je snel mooi effecten bereikt. Realisme is niet belangrijk, maar je probeert wel de sfeer van Modigliani te vangen; het kleurgebruik en de stijl. Ook de achtergrond zal tijdens het schilderen aandacht krijgen.

Neem zelf een foto mee van iemand die je wilt portretteren.

Deze workshop is voor iedereen die graag schildert, of je nu onervaren of ervaren bent. Materiaal is bij de prijs inbegrepen. Koffie en thee is inbegrepen. Voor de lunch neem je zelf iets te eten mee.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

Let op: aanmelden voor deze activiteit kan tot vrijdag 9 juli.

5 plaats(en) beschikbaar