Workshop Portret in olieverf

In deze workshop schilder je een levendig portret in losse toets. Je werkt naar een levend model. De precieze gelijkenis met dit individu is niet ons doel; wel een kennismaking met de regels van het vak. Een stukje anatomie bijvoorbeeld, gezichtsexpressie, licht en schaduw, kleur en glans, compositie. Alles begint met goed te kijken. Aan …

Docent:
Pieter Schmits
Doelgroep:
18+
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zondag 10:00 tot 16:00 uur
Aantal lessen:
1

8 plaats(en) beschikbaar

In deze workshop schilder je een levendig portret in losse toets. Je werkt naar een levend model. De precieze gelijkenis met dit individu is niet ons doel; wel een kennismaking met de regels van het vak. Een stukje anatomie bijvoorbeeld, gezichtsexpressie, licht en schaduw, kleur en glans, compositie. Alles begint met goed te kijken. Aan de hand van foto’s en sjablonen begin je eerst met houtskoolschetsen op papier.

Dan neemt het model plaats en begint het echte werk, te beginnen weer met een schets in houtskool en dunne verf. Dat is een rustig proces van zoeken, corrigeren, accentueren. Olieverf droogt langzaam; zo nodig veeg je het keer op keer weg. De onderschildering wordt verrijkt met dikkere partijen verf. De groep werkt steeds gelijk op. De docent doet alles voor en loopt rond om aanwijzingen te geven.

Modelkosten zijn inbegrepen in de workshopprijs. Olieverfpapier, kwasten en andere materialen zijn aanwezig. Wie wil neemt zelf een schilderdoek mee van 50×60 cm of iets groter. Eigen kwasten (varkenshaar, plat) mógen natuurlijk ook worden meegebracht.

Voor de lunch neem je zelf iets mee. Wij zorgen voor koffie, thee en limonade.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

 

8 plaats(en) beschikbaar