Workshop Schilderen in de stijl van Hundertwasser

Wie ooit in Wenen is geweest heeft waarschijnlijk kennis gemaakt met het werk van Friedensreich Hundertwasser, (Friedrich Stowasser). Deze Oostenrijkse architect/kunstenaar staat bekend door zijn kleurrijke gebouwen, zoals het Hundertwasserhaus en de Fernwärme. Ook is hij een voorloper van een mens- en milieuvriendelijk manier van bouwen. In deze 3 uur durende workshop ga jij in …

Docent:
Thea Brouwers
Doelgroep:
vanaf 16 jaar
Vereiste ervaring:
geen
Tijd:
zaterdagmiddag 13:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

7 plaats(en) beschikbaar

Wie ooit in Wenen is geweest heeft waarschijnlijk kennis gemaakt met het werk van Friedensreich Hundertwasser, (Friedrich Stowasser). Deze Oostenrijkse architect/kunstenaar staat bekend door zijn kleurrijke gebouwen, zoals het Hundertwasserhaus en de Fernwärme. Ook is hij een voorloper van een mens- en milieuvriendelijk manier van bouwen.

In deze 3 uur durende workshop ga jij in de stijl van Hundertwasser zelf een plein of straatbeeld schilderen.  Na een korte inleiding over de architect, kleuren en compositie, ga je aan de slag. Voordat er gestart wordt met schilderen,  tekenen we eerst met houtskool het ontwerp. Daarna kun je je helemaal uitleven met kleuren op het doek. Je werkt hierbij met acrylverf.

Acrylverf droogt snel, dus aan het eind van de workshop neem jij jouw eigen werk gelijk mee naar huis. Materiaal om mee te werken, koffie en thee worden door ons verzorgd. Als je eigen kwasten hebt, raden we aan om deze mee te nemen om te gebruiken.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers.

7 plaats(en) beschikbaar