Workshop Zeegezicht van Mesdag

De schuimkoppen van Hendrik Mesdag die hij met dikke vegen verf geschilderd heeft, geef jij tijdens deze workshop jouw eigen draai. Als uitgangspunt wordt Mesdag’s ‘Vuurtoren in de branding’, te zien in het Rijksmuseum, gebruikt. Dit woeste zeegezicht vormt een échte uitdaging die jij in deze dagworkshop aan gaat! Een flitsende verftoets is spannend om …

Docent:
Pieter Schmits
Doelgroep:
18+
Vereiste ervaring:
enige schilderervaring is aanbevolen
Tijd:
zondag 10:00 tot 16:00
Aantal lessen:
1

7 plaats(en) beschikbaar

De schuimkoppen van Hendrik Mesdag die hij met dikke vegen verf geschilderd heeft, geef jij tijdens deze workshop jouw eigen draai. Als uitgangspunt wordt Mesdag’s ‘Vuurtoren in de branding’, te zien in het Rijksmuseum, gebruikt. Dit woeste zeegezicht vormt een échte uitdaging die jij in deze dagworkshop aan gaat!

Een flitsende verftoets is spannend om eens te proberen. Het hoeft natuurlijk niet in één keer goed te zijn; je schraapt weg en begint opnieuw. Gaandeweg zal het vlotter gaan. Aan bod tijdens de workshop komen verder penseelvoering, kleurmenging en -gebruik en beweeglijkheid. Ook bekijk je hoe je stugge en vloeiende partijen maakt. Leerzaam voor iedereen met een beetje schilderervaring die graag meer wil leren over hoe je lucht en water op een spannende manier op het doek zet.

Olieverfpapier, kwasten en alle materialen zijn aanwezig. Werk je liever op doek? Neem dan zelf een schilderdoek mee van 50×60 cm of groter. Eigen kwasten (varkenshaar, plat) mógen natuurlijk ook worden meegebracht.

De lunch neem je zelf mee. Koffie en thee verzorgen wij.

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. 

 

7 plaats(en) beschikbaar