Basis Tekenen (vrijdag)

 225.00

Docent: Hilde Schaap
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: geen
Tijd: vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur
Start op: 31-01-2020
Aantal lessen: 12
Kosten: € 225
Categorie:

Een goed begin is het halve werk. Daarom begonnen alle grote meesters met een schets op papier. Soms waren dat alleen een paar strepen, soms was dat een gedetailleerde studie. Tekenen is de basis voor elk schilderij en elke aquarel. Wil je jouw tekentechniek verbeteren of wil je gaan schilderen, maar eerst de basis onder de knie krijgen? Dan is deze cursus Basistekenen heel geschikt. Vanuit de basis werk je met docent Hilde Schaap al snel toe naar compositie en materiaalgebruik. Daarna gaan je in op onderwerpen als stillevens, landschappen en portrettekenen. Na deze lessen reeks heb je een basis gevormd voor al onze andere uitdagende en leuke teken- en schildercursussen.

Startmateriaal (excl. papier) is aanwezig in de les. Voor deze cursus heb je ook eigen materialen nodig. In de eerste les informeert de docent je over de aanschaf hiervan.

Voor het oefenen thuis raden we je in ieder geval aan om zelf een set potloden van verschillende hardheid aan te schaffen en een kneedgum.

Lesdata zijn: 31 januari, 7, 14 en 28 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april 2020

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. 

Let op: voor deze cursus hanteren wij de voorrangsregeling voor bestaande deelnemers aan de cursus. Zij hebben voorrang op plaatsing in de cursus indien zij zich voor 25 november hebben aangemeld. Na deze datum is de inschrijving geopend voor nieuwe cursisten. Ben je een nieuwe cursist dan word je op de wachtlijst geplaatst. Je ontvangt uiteraard z.s.m. bericht als er een plek vrijkomt in deze cursus.

 

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling

Andere suggesties…