Fijnschilderen

 225.00

Docent: Herman Smorenburg
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: basiskennis tekenen en schilderen
Tijd: donderdagochtend
van 9.30 tot 12.00 uur
Start op: 26-09-2019
Aantal lessen: 12
Kosten: € 225
Categorie: Tag:

De techniek van het fijnschilderen is vooral bekend uit de Vlaamse en Nederlandse schilderkunst uit de 17e eeuw. In de cursus Fijnschilderen gebruik je moderne materialen om deze eeuwenoude kunstvorm op een eigentijdse manier toe te passen. Daarbij wordt eerst met potlood een tekening gemaakt op een met grijze acrylverf voorbewerkt paneel. Hierna wordt een onderschildering aangebracht die uitsluitend is gericht op de vorm en het gewenste contrast. Dan volgt de overschildering in kleur, opgebouwd uit meerdere dunne lagen transparante verf die telkens eerst moeten drogen (glaceren). Uiteindelijk ontstaat een schilderij met een intense kleur- en dieptewerking en boeiende licht-donker contrasten. De docent helpt en begeleidt je bij onderwerpkeuze, opzet en uitvoering.

Voor deze cursus heb je eigen materialen nodig (verf en penselen). Heb je die niet, dan krijg je tijdens de eerste les advies over de aanschaf hiervan. Reken dan op een eenmalige investering van circa € 125,-.

De cursus is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met tekenen en schilderen en zich wil bekwamen in het realistisch schilderen.

Lesdata: 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 7, 14, 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december 2019.

Maximale groepsgrootte is 12 deelnemers. Nog plek voor 5 deelnemers.

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling