Samen kijken naar kunst – 10 mei

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 10-05-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je 2-wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Jeroen Bosch: Jeroen Bosch, rond 1450 geboren, heeft een fantasie die bijna niet te evenaren is. Zijn werk gaat over de hemel en de hel, kruisigingen en heiligen die verleidingen proberen te weerstaan. Net als de heilige Hiëronymus, naar wie hij vernoemd is. In de tijd van Bosch zijn mensen geobsedeerd door het leven na de dood. Zij zijn bang dat zij eeuwig zullen branden in de hel. Wie dat wil voorkomen moet de verleidingen van de duivel weerstaan en geen zonden begaan. In de late Middeleeuwen bestaan twee paradijzen: een aards en een hemels paradijs. Op het drieluik van het schilderij ‘Tuin der Lusten’ is dat verschil te zien. Uitgebreid komen allerlei details die typerend zijn voor Jeroen Bosch aan bod: een figuur die in een mossel ligt, mensen die wellustig fruit eten, een muis in een glazen buis, etc, etc.

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op: 1 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april,10 mei en 24 mei.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant of per PIN te voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

 

Samenwerking Cultuur Hoorn

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling