Samen kijken naar kunst – 12 april

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 12-04-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgen we dit voorjaar een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag bij De Blauwe Schuit. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je 2-wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Architectuur door de eeuwen heen: Wat zijn de markanste gebouwen die in de loop der eeuwen zijn opgericht? Wat is kenmerkend voor de bouwstijl van de Grieken en Romeinen? Hoe gaan bouwmeesters te werk in de Middeleeuwen?Wat is het verschil tussen een Romaanse en een gotische kathedraal? En hoe ziet een kerk er in de periode van de Renaissance uit? Op al deze vragen wordt een antwoord gegeven in deze lezing. Ook kijken wij naar de klassieke elementen die van de Grieken en Romeinen worden overgenomen en in andere gebouwen verwerkt. Het classicistische Paleis op de Dam (1648-65), ontworpen door Jacob van Campen, is hier een goed voorbeeld van.  Waar zijn die specifieke elementen toegepast? En tot slot komt het Postmodernisme aan bod. Dan zien we dat klassieke elementen uitvergroot in gebouwen van Ricardo Bofill worden gebruikt. Een aantal grootse projecten van deze architect zijn in Parijs te bewonderen!

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op: 1 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april,10 mei en 24 mei.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant of per PIN te voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling