Samen kijken naar kunst – 15 maart

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 15-03-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee
Categorie:

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgen we dit voorjaar een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag bij De Blauwe Schuit. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Dieren in de kunst- 16e eeuw t/m 19e eeuw: Dieren zijn in de loop van de eeuwen op allerlei manieren gebruikt. Zowel in de toegepaste kunst als in de schilder- en beeldhouwkunst. De rol van het dier wordt toegelicht vanaf de 16e tot en met de 19e eeuw. In de kunst dienen beesten nu eens ter decoratie, dan weer fungeren zij als symbool  of studieobject. Dieren als symbool komen veelvuldig voor in de christelijke kunst.  Het Lam Gods is daar een goed voorbeeld van. Dit lam komt veelvuldig op paneel voor in de Middeleeuwen. De hond is een geliefd dier in de Baroktijd. Deze symboliseert huwelijke trouw. De kat daarentegen staat voor ontrouw en is in de 19e eeuw prominent aanwezig op een schilderij van Manet. Dit schilderij veroorzaakt een groot schandaal!

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op: 1 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april,10 mei en 24 mei.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant of per PIN te voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling