Samen kijken naar kunst – 26 april

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 26-04-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je 2-wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Landschapstuinen: In landschaptuinen komen veel kleine bouwwerken voor, zoals tempeltjes, torens of een hermitage. Deze worden ‘follies’ genoemd.  Wat zijn dat precies en op welke plekken in de tuin komen deze follies voor? We kijken ook naar het verschil tussen een Franse landschapstuin, die van Versailles bijvoorbeeld, en een Engelse tuin met romantische doorkijkjes. Wie waren de belangrijke ontwerpers van landschapstuinen? Ook heden ten dage zijn er een aantal grote namen te noemen op dit gebied. Piet Oudolf is er één van. Hij heeft een eigen huis met tuin ontworpen en heeft tevens de tuin verzorgd van museum Voorlinden! Wat maakt zijn tuinen zo speciaal?

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op: 1 februari, 1 maart, 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april,10 mei en 24 mei.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant of per PIN te voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee.

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Samenwerking Cultuur Hoorn

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling