Samen kijken naar kunst – Schilderstechnieken

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30
Start op: 27-09-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee
Categorie:

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgen De Blauwe Schuit en de Bibliotheek Hoorn een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag in de bibliotheek. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Schilderstechnieken: In deze lezing kijken wij naar alle verschillende schilders- en druktechnieken door de eeuwen heen. Kunstenaars gebruiken in de Oudheid eitempera gemengd met natuurlijke pigmenten. In de Middeleeuwen wordt voor het eerst de olieverf uitgevonden. Jan van Eyck en de Vlaamse Primitieven zijn degenen die deze verf op paneel zetten. In de periode daarna wordt olieverf ook op linnen gebruikt. Verder onderzoeken wij wat erbij komt kijken als een kunstenaar een fresco maakt.

In de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw is de acrylverf voor het eerst toegepast. Deze verf droogt snel, zodat doeken van groot formaat voor het eerst gevuld kunnen worden.

De lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 13 september, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2019.

Locatie: Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8, Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Logo Cultuur Hoorn
Samenwerking met

logo bibliotheek Hoorn

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling