Samen kijken naar kunst -Beeldenparken: Kröller Müller en Middelheim

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 29-05-2020
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Twee prachtige beeldenparken: Het Kröller Müller en Middelheim: Met het voorjaar en de zomer in aantocht is het fantastisch om alvast een kijkje te nemen in het beeldenpark van het Kröller Müller museum op de Hoge Veluwe en Middelheim in Antwerpen.

Bij de ingang van het eerst genoemde museum verwelkomt ‘Monsieur Jacques’ de bezoeker met een  vriendelijke blik. Dit aandoenlijke beeld is het begin van een hele reeks beeldhouwwerken. Verspreid door de tuin staan ruim 160 sculpturen van kunstenaars zoals Rodin, Maillol, Marino Marini, Jean Dubuffet, Marta Pan en Pierre Huyghe.

Kunst en natuur op één plek is ook te ervaren in beeldenpark Middelheim. In 1950 wordt de eerste sculptuurtentoonstelling in het park gehouden. Die is zo’n groot succes dat het stadsbestuur besluit de tentoonstelling permanent te maken. In de loop der jaren zijn er werken aan toegevoegd. Nu kunnen werken van grote meesters als Rodin en Henry Moore vergeleken worden met nieuwe werken van moderne kunstenaars. Op het terrein van 27 hectare staan meer dan 200 standbeelden en sculpturen.

(foto: Henry Moore – Koning en koningin – Middelheim, Antwerpen)

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op 24 januari, 7 februari, 6 maart20 maart, 3 april, 17 april, 8 mei en 29 mei 2020.
N.B. op 21 februari vervalt de lezing in Hoorn, maar is er wel een lezing in de bibliotheek in Opmeer. Klik hier voor meer informatie.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling