Samen kijken naar kunst – Bijzondere beelden

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie:
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30
Start op: 22-11-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee
Categorie:

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Bijzondere beelden:  Atelier van Lieshout , Guido Geelen , Sjoerd Buisman, kunstenaarscollectief Patchwork , Marinus Boezem, Antony Gormley: allemaal namen van beeldhouwers die niet zomaar een sculptuur maken.

Boezem heeft bijvoorbeeld een groene kathadraal gemaakt. In de Flevopolder heeft hij bomen geplant die vanuit de lucht een plattegrond vormen van een Gotische kathedraal.

Gormley heeft op de dijk bij Lelystad een enorme hurkende man geplaatst. Patchwork staat bekend om de drijvende witte baljurken in de hofvijver. En in het Atelier van Lieshout worden menselijke beelden volledig gerecycled. Circulaire economie in de meest extreme vorm. Is dit onze toekomst?

De lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 13 september, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2019.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling