Samen kijken naar kunst – Een schilderij nader bekeken: Het Lam Gods

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30
Start op: 20-12-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee
Categorie:

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Een schilderij nader bekeken: Het Lam Gods: ‘De aanbidding van het Lam Gods’ is een groot en inhoudelijk complex veelluik. Het werk is in opdracht van een koopman uitgevoerd tussen 1430 en 1432. Het is beschilderd door de Vlaamse gebroeders Van Eyck en komt terecht in de Sint-Bavo te Gent.

Het altaarstuk bestaat uit twaalf panelen, waarvan er acht met scharnieren gesloten kunnen worden. Elke vleugel is aan beide zijden beschilderd, zodat er twee verschillende voorstellingen zijn naargelang de panelen open of dicht zijn. De vleugels zijn alleen op zon- en feestdagen geopend te bewonderen. Hubert neemt de opdracht aanen is waarschijnlijk verantwoordelijk geweest voor het algehele ontwerp, maar overlijdt in 1426. Waarschijnlijk is het werk afgemaakt door zijn jongere en bekendere broer Jan van Eyck.

De lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 13 september, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2019.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling