Samen kijken naar kunst – Film en performance

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 15.30
Start op: 08-11-2019
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee
Categorie:

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Film en performance: Marina Abramovic is de ‘grande dame’ op het gebied van performances. Haar spraakmakende optredens met haar voormalige echtgenoot, tevens kunstenaar Ulay zijn legendarisch. Voor vele andere performers zijn zij een groot voorbeeld. Hun laatste optreden duurde zelfs drie maanden. Beiden liepen vanuit een ander punt naar elkaar toe en eindigden op de Chinese muur.

De performance in de jaren 60 wordt als een nieuwe kunstvorm beschouwd. Na deze periode is deze discipline dan ook voort gezet. De films en performances van Moniek Toebosch, Marijke van Warmerdam en Jeroen Eisinga zijn daar voorbeelden van.

De lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 13 september, 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december 2019.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling