Samen kijken naar kunst -Marc Chagall

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 06-03-2020
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Chagall: Chagall combineert allerlei moderne stijlen. Zijn werk laat sporen zien van het expressionisme, kubisme en fauvisme. Deze kunstenaar heeft een hele eigen stijl die dromerig aan doet. Hij laat zich inspireren door Bijbelse verhalen , de Russische volkskunst, zijn jeugdherinneringen en Joodse achtergrond. De Rabbi’s, geiten en muzikanten in zijn schilderijen figureren regelmatig in zijn schilderijen. Chagalls werk is zeer uitbundig van kleur. Picasso zei eens over hem: hij is ‘de enige kunstenaar die nog weet wat kleur is’.

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op 24 januari, 7 februari, 6 maart20 maart, 3 april, 17 april, 8 mei en 29 mei 2020.
N.B. op 21 februari vervalt de lezing in Hoorn, maar is er wel een lezing in de bibliotheek in Opmeer. Klik hier voor meer informatie.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling