VERVALT Samen kijken naar kunst -Markante Nederlandse architectuur

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 08-05-2020
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Markante gebouwen van Nederlandse architecten: In deze lezing nemen we een aantal bijzondere bouwwerken onder de loep: Het Rijksmuseum van Pierre Cuypers, de Beurs van Berlage, Het stadhuis van Dudok, de van Nelle fabriek van Leendert van der Vlugt en Johannes Brinkman. Ook wordt nader gekeken naar de ‘Amsterdam School’. Wat zijn de kenmerken van deze bouwstijl? Welke kunstenaars kregen de opdracht om versieringen aan te brengen aan deze gebouwen?

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op 24 januari7 februari, 6 maart20 maart3 april17 april8 mei en 29 mei 2020.
N.B. op 21 februari vervalt de lezing in Hoorn, maar is er wel een lezing in de bibliotheek in Opmeer. Klik hier voor meer informatie. De lezingen op 20 maart en 3 april zijn komen te vervallen i.v.m. maatregelen omtrent COVID-19. 

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling