Samen kijken naar kunst -Nederlanders in Parijs

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 03-04-2020
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Nederlanders in Parijs: Parijs oefende in de 19de eeuw een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Nieuwe generaties kunstenaars verlieten hun geboorteland en trokken naar de plek waar het allemaal gebeurde. Ook Nederlandse kunstenaars zoals Johan Barthold Jongkind, George Hendrik Breitner, Isaac Israëls, Kees van Dongen, Piet Mondriaan, en natuurlijk Vincent van Gogh, trokken naar de Franse hoofdstad. Hier raakten zij geïnspireerd door het werk van Franse Impressionisten zoals Claude Monet , maar ook door Matisse en Pablo Picasso.

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op 24 januari7 februari, 6 maart20 maart3 april17 april8 mei en 29 mei 2020.
N.B. op 21 februari vervalt de lezing in Hoorn, maar is er wel een lezing in de bibliotheek in Opmeer. Klik hier voor meer informatie.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling