Samen kijken naar kunst -Pyke Koch en het Magisch Realisme in Nederland

Docent: Juliette Verhofstad
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: n.v.t.
Tijd: vrijdagmiddag 14.00 tot 15.30 uur
Start op: 20-03-2020
Aantal lessen: 1
Kosten: € 5
Extra: incl. koffie en thee

Onder de noemer Samen kijken naar kunst verzorgt De Blauwe Schuit een reeks kunstlezingen op vrijdagmiddag. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je elke 2 weken mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema’s of technieken kunnen allemaal aan bod komen.

Pyke Koch en het Magisch Realisme in Nederland: Pyke Koch leefde van 1901 tot 1991. Zijn schilderijen van vervaarlijke vrouwen baarden opzien: met Mercedes de Barcelona (1930), Bertha van Antwerpen (1931) en De schiettent (1931).  Hij hanteerde een perfecte techniek en creëerde een heel eigen sinistere voorstellingswereld. In deze lezing wordt Kochs werk getoond in de context van dat van zijn tijdgenoten zoals Carel Willink, Dick Ket, Raoul Hynckes en Charley Toorop.  Allen schilderden in een figuratieve stijl die in Nederland het magisch realisme wordt genoemd.

De lezingen in deze reeks in het voorjaar zijn op 24 januari7 februari, 6 maart20 maart3 april17 april8 mei en 29 mei 2020.
N.B. op 21 februari vervalt de lezing in Hoorn, maar is er wel een lezing in de bibliotheek in Opmeer. Klik hier voor meer informatie.

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden via inschrijven@blauweschuit.nl o.v.v. naam en aantal personen

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling