Sieraden maken in Zilverklei

 145.00

Docent: Mirjam Golverdingen
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: beginners/gevorderden
Tijd: maandelijks op maandag
van 19.30 tot 22.00 uur
Start op: 25-09-2019
Aantal lessen: 7
Kosten: € 145
Extra: incl. gebruik gereedschap, excl. zilverklei
Categorieën: ,

Droom jij wel eens van een eigen sieraad ontwerpen? Een sieraad dat bij jouw stijl en persoonlijkheid past? Of vind je het leuk om met je handen een nieuw ambacht te leren? Dan kun je jouw creatieve ei kwijt in onze cursus Zilverklei. In deze uitgebreide cursus leer je stap voor stap hoe je met zilverklei eigen sieraden maakt. Heb je ervaring met zilverklei? Ook dan is het een goede gelegenheid om jouw ontwerpen te ontwikkelen en te bakken onder begeleiding van goudsmid Mirjam Golverdingen.

Zilverklei is een materiaal afkomstig uit Japan wat bestaat uit échte zilverdeeltje, een organisch bindmiddel en water. Na het bakken bestaat het gemaakte sieraad uit 99,9% zilver. Het unieke aan dit “kneedbare zilver” is dat het in elke gewenste vorm kan worden gemodelleerd. Met behulp van diverse gereedschappen kun je zowel strakke en moderne sieraden maken, als creaties met een mooie en organische vorm, die handmatig ruw gekneed worden.

In 7 maandelijkse lessen verken je het materiaal en maak je een sieraad met behulp van diverse technieken. Hoe meer ervaring je hoe moeilijker je het ontwerp kunt maken. Van oorbellen tot kralen (beads), tot een hanger en een ring, je bent vrij in je keuze van ontwerp. Je wordt gestimuleerd om een eigen ontwerp te bedenken, maar iets van een voorbeeld maken kan natuurlijk ook! Docent Mirjam begeleidt je met enthousiasme in het proces.

De zilverklei die je gebruikt in de cursus wordt apart met de docent afgerekend. De hoeveelheid klei die je gebruikt is afhankelijk van je ontwerpen. De kosten per pakje van 10 gram zijn € 24.

Lesdata zijn: 25 september, 16 oktober, 13 november, 11 december (2019), 22 januari, 12 februari en 11 maart (2020)

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers. 

Wil je kennis maken met docent Mirjam Golverdingen? Kom dan naar de meet & greet op woensdag 11 september tijdens onze #OpenDoeDagen!

 

 

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling