Niamh mcCullough

Docent Tekenen

Het creatieve proces vind ik belangrijk, misschien wel belangrijker dan het behalen van een succesvol eindresultaat. Want alles wat je aandacht geeft groeit.

Niamh geeft vanaf september 2021 de cursus Tekenen moet je doen!

Tekenen is voor mij een tweede natuur. Of eigenlijk mijn eerste, want als ik te lang niks maak wordt ik een beetje onrustig. Gewoon met een mooi schetsboek op schoot tekenen wat ik zie, waarnemen en proberen te snappen hoe iets in elkaar steekt. Of juist compleet los van de werkelijkheid een eigen wereld verzinnen. Door te tekenen zie en waardeer ik de schoonheid van het alledaagse en besef ik dat die zelfde dingen alles behalve alledaags zijn.

Niamh tekent al zolang ze zich kan herinneren. In 2014 is ze officieel afgestudeerd als docent beeldende vorming aan de kunstacademie in Amsterdam. Ze vindt het belangrijk om structuur, humor en de interesses van cursisten toe te passen om hen te motiveren.  Het is prettig om samen te experimenteren met nieuwe technieken en cursisten te betrekken bij het ontwikkelen van een opdracht of nieuw les onderdeel. Ze houdt zich niet vast aan een strikt programma maar buigt liever mee met de behoeftes van haar cursisten.