Buikdanslessen | Schuitgenoot

Docent: Buikdanslessen | Schuitgenoot
Leeftijdscategorie: Volwassenen
Vereiste Ervaring: beginner, gevorderde
Tijd: maandagavond 20:00 tot 21:15
woensdagavond 20:00 tot 21:15
zaterdagochtend 10:15tot 11:30
Start op: 01-09-2018
Aantal lessen: n.v.t.
Kosten: € 29 - € 169
Extra: Aanmelden via info@buikdansen.nu
Categorieën: ,

Let op: Dit is aanbod van een van onze ‘Schuitgenoten’. Aanmelden verloopt rechtstreeks via de externe aanbieder. 

Buikdanseres Alina geeft beginners- en gevorderden lessen in Hoorn in cultureel centrum ‘de Blauwe Schuit’. Een leuke locatie met een mooie danszaal in Westfriesland!

Alle facetten van het buikdansen komen in de lessen aan bod. Na een lekkere warming-up waarbij alle spiergroepen en lichaamsdelen gebruikt worden door middel van diverse oefeningen, worden de basisbewegingen geoefend. Dit zijn onder andere heupbewegingen, soepele bewegingen met het bovenlichaam en ook de schouders en nek wordt niet overgeslagen. Deze oefeningen zijn ook aan te raden voor dames met bekken-, rug- en nekklachten. Buikdansen wordt ook aangeraden door fysiotherapeuten.

Uiteraard worden er iedere les ook kleine choreografietjes gedaan die voor iedereen makkelijk te volgen zijn. Ook als je het idee hebt dat je geen ritme gevoel hebt 🙂 Aan het einde van de cursus kan de cursiste een complete dans uitvoeren. De sfeer gedurende de lessen is ontspannen en gezellig, er wordt veel gelachen!

Buikdansen is tevens uitermate geschikt voor vrouwen met o.a. bekkeninstabiliteit, schouderklachten en rugproblemen. Tijdens het buikdansen isoleer je de bewegingen en gebruik je alle spieren. Op deze manier maak je op een gecontroleerde manier je lichaam soepel en fit. Wil je je conditie verbeteren, dan is buikdansen ook de perfecte manier om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens de buikdanslessen heb je een lange rok of lekker loszittende (jogging)broek aan met een shirtje zonder blote buik. We dansen op sokken of blote voeten of indien je deze reeds in bezit hebt, dansschoentjes met een leren zooltje. Alina verzorgt de buikdansaankleding in de vorm van een sjaal met muntjes en indien het voorkomt in de les, gebruik van sluiers. Een blote buik tijdens de lessen mag wel maar hoeft niet. Gezien de opbouw van de lessen, zijn de lessen geschikt voor dames voor alle leeftijden.

De kosten voor een lesperiode van 13 weken voor onbeperkt buikdansen bedragen € 169,- Gedurende 13 weken kun je iedere week aan alle lessen meedoen. Het lesrooster staat op de website onder kopje Lesrooster‘. Je kan ook tussentijds instromen met een lesperiode, dan betaal je nog voor het resterende aantal weken.

Wil je kennis maken met buikdansen? Haak dan gezellig in met een proefabonnement. Dit abonnement bestaat uit 3 lessen en kost slechts € 29,- i.p.v. € 37,-. Je kan op ieder moment gedurende de cursus meedoen met een proefabonnement.

Beginnerslessen op maandag 20.00-21.15 en zaterdag 10.15-11.30 en gevorderd op woensdag om 20.00-21.15

Contact via info@buikdansen.nu / 06-28199237 of kijken op www.bukdansen.nu met buikdanseres Alina.

Volg je een cursus voor volwassenen en ben je nog geen 21 jaar, dan betaal je géén 21 % BTW.

De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7A Hoorn
Ruime - gratis – parkeergelegenheid en fietsenstalling