Laag inkomen of weinig geld

Heb je een laag inkomen en weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is het Meedoen budget van de gemeente Hoorn misschien iets voor jou en jouw gezin. Hiermee kun je bij De Blauwe Schuit cursussen of workshops betalen.

Het Meedoen budget is voor inwoners van de gemeente Hoorn met een laag inkomen. U ontvangt het budget in de vorm van een strippenkaart. Hiermee kunt u sport-, culturele en educatieve activiteiten betalen. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. Elk gezinslid mag een eigen kaart aanvragen. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen tot 18 jaar en volwassenen.

Bij het inschrijven voor een cursus kies je voor de betaaloptie ‘Factuur’. Vermeld in het veld voor opmerkingen dat je gebruik maakt van de cultuurstrippenkaart.Na ontvangst van de factuur kun je de sport- en cultuurstrippen bij ons inleveren. Blijft er nog een bedrag over? Dan kun je dit overmaken of pinnen.

De sport- en cultuurstrippenkaart. Waar en hoe kan ik die bestellen?

Je kunt de sport- en cultuurstrippenkaart gratis aanvragen bij de gemeente Hoorn. Hier staan ook de voorwaarden beschreven.