Wat is het Meedoen budget van de gemeente Hoorn?

Het Meedoen budget is voor inwoners van de gemeente Hoorn met een laag inkomen. Je ontvangt het budget in de vorm van een strippenkaart. Hiermee kun je sport-, culturele en educatieve activiteiten betalen. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. Elk gezinslid mag een eigen kaart aanvragen. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen tot 18 jaar en volwassenen. De strippen kunnen gebruikt worden bij De Blauwe Schuit.

Meer informatie over het Meedoen budget vind je hier: https://www.hoorn.nl/meedoen

Hoe kan ik mijn Strippenkaart/Meedoen budget van de Gemeente Hoorn gebruiken?

Wil je een cursus bij ons volgen en die (deels) met de (Cultuur) strippenkaart van de Gemeente Hoorn betalen dan kan dat. Kies dan bij het bestellen van een cursus of workshop voor de optie Factuur. Wanneer de cursus of workshop start ontvang je een factuur. Breng deze samen met de strippen en je stamkaart langs bij administratie bij De Blauwe Schuit. Daar worden de strippen verwerkt. Mocht er nog een bedrag openstaan dan maak je dat zelfstandig over.

Meer informatie over het Meedoen budget van de gemeente Hoorn vind je hier: https://www.hoorn.nl/meedoen

Welke cursussen zijn geschikt voor beginners?

Van onze cursussen is een groot deel geschikt voor beginners. Bij iedere cursus staat of je wel of geen ervaring nodig hebt. Veel cursussen kennen een gemengde samenstelling van cursisten met veel, weinig of geen ervaring. Zo kunnen ze ook van elkaar leren. Onze docenten streven ernaar iedereen op zijn eigen niveau vooruit te helpen. En de beste manier om te leren is door gewoonweg doen.

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt een cursus of workshop op 3 manieren betalen.

  1. iDEAL. Je betaalt een cursus vooruit, snel en gemakkelijk met iDEAL.
  2. Factuur. Je ontvangt bij de start van de cursus een factuur die je zelf overmaakt.
  3. Automatisch incasso. Je machtigt De Blauwe Schuit om éénmalig of in 3 termijnen het cursus geld van je rekening af te schrijven. Het is niet mogelijk om cursusgelden lager dan 80 euro in 3 termijnen te betalen.

Ik heb me ingeschreven, maar nog niets gehoord. Wat nu?

Wij streven ernaar binnen 2 werkdagen een online inschrijving te bevestigen. Heb je nog niets vernomen neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik mijn inschrijven voor een cursus/workshop?

Inschrijven kan eenvoudig via onze website. Wanneer je de cursus van jouw keuze hebt gevonden klik je op inschrijven (soms moet je het juiste dagdeel selecteren). Vervolgens verschijnt er rechts in het scherm een winkelwand. Klik op afrekenen. Vul je gegevens in, selecteer de betaalmethode en vink het akkoord aan voor de Algemene voorwaarden. Klik vervolgens op Bestelling plaatsen om de inschrijving af te ronden. Je ontvangt binnen 1-2 werkdagen bericht dat de inschrijving verwerkt is.