‘Masterclass’ Lucht & Water keert terug!
19 april 2017

‘Masterclass’ Lucht & Water keert terug!

Lucht en water: twee schildersonderwerpen die altijd een uitdaging vormen, zelfs voor ervaren schilders. Maar juist in de uitdaging zit het plezier. Dit voorjaar presenteert De Blauwe Schuit voor de tweede keer de ‘Masterclass’ Lucht & Water. Op woensdag 10 mei gaan cursisten hierin de uitdaging aan en worden door docent Bram Stoof geholpen om deze lastige onderwerpen eigen te maken.

Extra leuk is dat de workshop op locatie wordt gehouden in Schouwburg het Park in Hoorn. De hoge ramen in de foyer bieden prachtig uitzicht op het water en de luchten boven het Ijsselmeer. Bij mooi weer wordt er buiten gewerkt, zoals vorig jaar het geval was, toen de deelnemers in de stralende zon met hun onderwerp aan de slag gingen. Ook dit jaar wordt met de ‘snelle’ materialen gouache, pastel en aquarel in 2,5 uur het Ijsselmeer in zijn volle glorie op papier gezet. De Masterclass is speciaal voor schilders die al meer ervaring hebben (bijvoorbeeld door het volgen van een of meerdere cursussen bij De Blauwe Schuit). Omdat we ook veel cursisten hebben die overdag werken, is er dit jaar voor deze ‘Masterclass’ ook een avondgroep waar je je voor kunt inschrijven.

Bram is onder andere docent Aquarel en Model & Portret bij De Blauwe Schuit. Zijn eigen passie ligt bij de oude meesters en technieken uit de Gouden Eeuw. Schouwburg het Park is al jaren een begrip in Hoorn en omstreken, onder meer door het imposante gebouw aan het Ijsselmeer.

Meedoen? Schrijf je dan hier in.