Schilderen in de zomer: Zomerschool
22 mei 2017

Schilderen in de zomer: Zomerschool

Net als in de 3 voorgaande jaren organiseert De Blauwe Schuit ook deze zomer weer een Zomerschool Schilderen. In 10 dagelijkse lessen tilt docent Hilde Schaap jouw kennis en kunde naar een hoger plan. Een intensieve reeks waar je heel waardevolle vaardigheden uit haalt.

In 2014 kwam docent Hilde Schaap met het idee voor de Zomerschool. In die periode ligt vrijwel alles stil op creatieve cursus en workshop gebied. Terwijl er toch veel mensen zijn die graag hiermee aan de slag gaan, omdat ze juist in de zomer vrij zijn. Zo was het idee geboren en startte de eerste zomerschool met 6 deelnemers. Het aantal deelnemers groeide vanaf 2015 naar 10 á 11 per jaar. De groep wordt expres klein gehouden, zodat iedereen voldoende aandacht en begeleiding krijgt.

Tijdens de Zomerschool ga je niet alleen aan de slag met praktische vaardigheden, maar krijg je ook een dosis theorie. Kunstgeschiedenis en kleurenleer vormen een belangrijk kader voor het werken in de praktijk. In de lessen ga je aan de slag met verschillende technieken als dripping, intuïtief schilderen en abstract. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden die je kunt toepassen in eigen werk. De docent hoopt dat je met een breed palet aan nieuwe ideeën naar huis gaat na de laatste les.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in, want vol = vol.

Wegens groot succes is er naast een ochtendgroep een middaggroep ingepland. Meld je snel aan, want ook daar geldt: vol = vol!