50 jaar De Blauwe Schuit! Vier je dit mee?
14 oktober 2021

50 jaar De Blauwe Schuit! Vier je dit mee?

In 1971 is De Blauwe Schuit opgericht als Centrum voor Kreativiteitsontwikkeling. 50 jaar kunsteducatie, ontwikkeling van “Westfries Talent”, dat is een feestje waard!

Van de Muntstraat naar de Appelhaven naar het ‘oude zwembad’ aan de Vredehofstraat, De Blauwe Schuit heeft in de afgelopen 50 jaar al meerdere ‘havens’ aangedaan. Maar onze koers blijft hetzelfde: bij De Blauwe Schuit geven deelnemers voorrang aan hun creatieve kant. En die helpen wij graag ontwikkelen met onze activiteiten en onder leiding van onze professionele docenten.

Ons jubileumjaar openen we op zondag 31 oktober van 15.00 tot 17.00 uur met een jubileumexpositie, waar werken van deze docenten, maar ook medewerkers en vrijwilligers, te zien zijn. Wil je hierbij aanwezig zijn? Laat dit weten via info@blauweschuit.nl. De huidige coronamaatregelen schrijven het tonen van een Corona Toegangsbewijs voor.

Samir Bashara, wethouder Kunst & Cultuur van de gemeente Hoorn opent de expositie om 15.00 uur. De middag staat in het teken van “Westfries Talent”; stadsdichter Levi Noe draagt zijn gedicht over Kunst en Cultuur voor en singer-songwriter Sven Ross brengt een aantal mooie songs ten gehore.

Een korte film uit het Westfries Archief van een Open dag in 1987 van De Blauwe Schuit is deze middag te zien en geeft een mooi beeld van de activiteiten op de Appelhaven waar De Blauwe Schuit tot 1997 gevestigd was. Inmiddels is De Blauwe Schuit al bijna 25 jaar gevestigd in het voormalig zwembad “De Vredehof”, verbouwd door Rietvink Architecten, op de Vredehofstraat 7a.

Tijdens het jubileumjaar zijn er workshops gebaseerd op de kunststromingen in de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00. Deze activiteiten zijn allemaal terug te vinden op onze website.