Creatief Jongerenatelier TOPS!

Atelier TOPS!

  • Maandagavond van 19.00 uur tot 21.00 uuur
  • Woensdagochtend van 10.00 uur tot 12.30 uur

in De Blauwe Schuit. Ben je tussen de 14 en 21 jaar en wil je meedoen? Je kunt ieder moment instromen door je aan te melden. Een (GGZ) indicatie is niet nodig. Deelname is gratis.

Meld je aan óf kom eerst een keer kijken

Wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Bel of WhatsApp dan met Saskia Wijga (projectleider GGZ) via 06 – 53 73 48 80. 

Je kunt natuurlijk altijd eerst een keer komen kijken. Neem ook dan contact op met Saskia, dan bespreekt zij de mogelijkheden met je.

Creatief Jongerenatelier TOPS!

Een ochtend in atelier TOPS!

Bij TOPS! werken we met een vast dagprogramma. Na een gezamenlijk start, ga je aan de hand van een thema aan de slag. In een grote kast ligt van alles om mee te werken: van acrylverf tot pastelkrijt, houtskool of graffiti maar ook textiel, klei, natuurlijke of bijzondere materialen. Er zijn instrumenten, fotocamera’s, een typemachine en wat er niet aanwezig is, kan geregeld worden.

Naast de atelierruimte kan er gebruik gemaakt worden van de andere ruimtes binnen De Blauwe Schuit zoals de theaterzaal en de studio. Kunstenaars zoals Levi Noë en STHOM begeleiden je hierbij. Ook is er altijd een medewerker van de GGZ aanwezig.

“Het atelier is echt iets waar ik naar uitkijk. Het helpt me om met spannende situaties om te gaan, ook buiten het atelier. In de kunst kun je niets fout doen, daardoor krijg ik zelfvertrouwen van het atelier.” – een TOPS! deelnemer

Neem op Instagram alvast een kijkje bij TOPS! via Tops.atelier.

Een atelier voor jongeren

Creatief Jongerenatelier TOPS! biedt een veilige en inspirerende omgeving waarin jij jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Door middel van creatieve projecten en het maken van kunst, werk je tegelijk aan jouw mentale gezondheid, doorbreek je jouw isolement en creëer je weer grip op je leven.

De kunst van het leven

“Door kunst te maken, leer je de kunst van het leven. Je leert dat als je ergens niet aan begint, er ook geen kunstwerk komt. Dat als je door blijft gaan en niet opgeeft, je vanzelf ergens komt. Het helpt je om op een positieve manier om te gaan met gevoelens en gedachtes. Je leert oplossingen te vinden in ingewikkelde puzzels.” – STHOM