Avondlezing Kunstgeschiedenis: Nederlanders in Parijs
2 december 2017

Avondlezing Kunstgeschiedenis: Nederlanders in Parijs

Vrijdag 15 december kun je ‘s avonds genieten van een kunstgeschiedenis lezing bij De Blauwe Schuit. Kunsthistorica Juliette Verhofstad vertelt je vanaf 20.00 alles over de aantrekkingskracht die Parijs had op Nederlandse kunstenaars.

In het Van Gogh Museum te Amsterdam is van 13 oktober t/m 7 januari een expositie samengesteld over Nederlanders in Parijs in de periode 1789-1914. Parijs oefende in de 19de eeuw een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Nieuwe generaties kunstenaars verlieten hun geboorteland en trokken naar de plek waar het allemaal gebeurde. Ook Nederlandse kunstenaars zoals George Hendrik Breitner, Kees van Dongen, Piet Mondriaan, en natuurlijk Vincent van Gogh, trokken naar de Franse hoofdstad. Hier raakten zij geïnspireerd door het werk van Franse tijdgenoten zoals Pablo Picasso en Claude Monet. De lezing sluit direct op dit onderwerp aan.

De avondlezing duurt van 20.00 tot 21.30 en kost €5 per persoon. Koffie en thee staan klaar.

Aanmelden vooraf is gewenst en kan via deze link: https://blauweschuit.nl/product/avond-lezing-kunstgeschiedenis-nederlanders-in-parijs/