Avondlezing kunstgeschiedenis ‘The American Dream’
23 november 2017

Avondlezing kunstgeschiedenis ‘The American Dream’

Vrijdagavond 1 december staan Amerikaanse kunstenaars centraal in onze maandelijkse avondlezing kunstgeschiedenis. In het Drents Museum in Assen en de Kunsthalle in Emden is een gezamenlijke tentoonstelling te zien met kunst uit het land van onbegrensde mogelijkheden: The American Dream: 1945 – 2017. Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je tijdens deze lezing mee op reis door de naoorlogse Verenigde Staten aan de hand van werk van Warhol, Lichtenstein en Hopper. 

Iedere maand organiseert De Blauwe Schuit een kunstlezing, meestal aan de hand van een actuele tentoonstelling in Nederland. Eerder dit jaar kwam kunstenaars als Marc Chagall en Jean Tinguily aan bod, en werd de kunststijl Art Deco uitgelicht. Op 1 december is het Amerikaanse realisme aan de beurt. In deze periode worden kunstenaars als Andy Warhol, Edward Hoppen, Roy Lichtenstein en Chuck Close bekend. Zij brachten elk op hun eigen manier ’the American way of life’ in beeld. Juliette Verhofstad zal een aantal kunstenaars en werken uitlichten tijdens de lezing.

Onze avondlezingen staan meestal in een teken van een actuele tentoonstelling in Nederland. Mocht je de tentoonstelling The American Dream: 1945 – 2017 nog gaan bezoeken of al bezocht hebben dan vormt deze lezing een mooie verdieping.

Wat: Avondlezing kunstgeschiedenis – Thema: The American Dream
Waar: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn
Wanneer: Vrijdag 1 december van 20:00 tot 21:30 uur
Entree: € 5 per persoon. Vooraf aanmelden is gewenst en kan HIER

We zien je graag op 1 december. Koffie en thee staan klaar.