Avondlezingen Kunstgeschiedenis!
25 september 2018

Avondlezingen Kunstgeschiedenis!

Tijdens de vrijdagavondlezingen van De Blauwe Schuit neemt Juliette Verhofstad je mee op kunstreis langs stromingen, kunstenaars en kunstwerken. De lezingen sluiten aan bij actuele tentoonstellingen in Nederland. De lezingen dit najaar zijn op vrijdag 12 oktober, 16 november en 14 december, van 20.00 tot 21.30. 

Kunst blijft boeien en omdat er een grote groep geïnteresseerden is die graag met het hoofd kunst beleeft, heeft De Blauwe Schuit een mooie reeks lezingen waarin je je jouw kunst-kennis kunt verrijken. Elke maand organiseren we een vrijdagavond lezing kunstgeschiedenis. Met een kopje koffie of thee geniet je van kennis en verhalen van kunsthistorica Juliette Verhofstad. Haar uitgebreide kennis weet altijd te boeien en smaakt vaak naar meer. De vrijdagavonden lezingen bij De Blauwe Schuit hebben als uniek aspect dat ze aansluiten op actuele tentoonstellingen in Nederland. Zo kunnen kunstliefhebbers zich verdiepen voorafgaand aan een museumbezoek, of hun bezoek verlengen door een mooie lezing over het onderwerp bij te wonen. Bijwonen van een lezing kost € 5.

Op 12 oktober staat Der Blaue Reiter, en in het bijzonder kunstenaar Alexej von Jawlensky centraal. Het Gemeentemuseum in Den Haag wijdt momenteel een tentoonstelling aan zijn werk. 16 november vormen kunstenaars Alberto Giacometti & Lynn Chadwick het thema. In Museum de Fundatie in Zwolle gaat een tentoonstelling over beide kunstenaars van start. Ten slotte kun je op 14 december meer te weten komen over 100 jaar Kinetische kunst. De Kunsthal in Rotterdam biedt met de tentoonstelling ‘Actie <-> Reactie‘ een mooi overzicht van deze kunstvorm.

Naast de avondlezingen organiseren we ook  lezingen in de bibliotheek in Hoogkarspel (Koffie met Kunst) op maandagochtend en in de Bibliotheek Hoorn (Samen kijken naar kunst) in Hoorn op maandagmiddag. Tevens zijn we gestart met Koffie met kunst in Opmeer, in de bibliotheek aldaar.

Er valt nog genoeg te ontdekken op kunstgebied, dus we hopen je te zien bij een of meerdere lezingen dit najaar! Deelname kost € 5, incl. koffie en thee. Aanmelden voor de avondlezingen kan via de onderstaande links (je wordt naar een andere pagina geleid).

Aanmelden 12 oktober

Aanmelden 16 november

Aanmelden 14 december

Aanmelden voor de overige lezingen kan via de onderstaande links:

Aanmelden Koffie met Kunst in Hoogkarspel

Aanmelden Koffie met Kunst in Opmeer

Aanmelden Samen kijken naar kunst in Hoorn