Beeldhouwers in de kerk
8 juni 2017

Beeldhouwers in de kerk

Van 24 juni t/m 14 juli exposeren 26 cursisten van beeldhouw-docent Aart Prins in de Bonifaciuskerk in Medemblik. De cursussen beeldhouwen worden op donderdag en vrijdag bij ons gegeven. De opening van de tentoonstelling is op zondag 25 juni om 14.00 uur.

Docent Aart Prins geeft al 17 jaar les bij De Blauwe Schuit en zijn passie voor beeldhouwen geeft hij door aan zijn cursisten. Alle cursisten die hun werk exposeren zijn individueel begeleid door hem. In de tentoonstelling is werk te zien van zowel gevorderde als beginnende beeldhouwers. Sommige al vanaf dag één cursisten van Aart. Er is gewerkt met alle steensoorten: van speksteen tot marmer, maar ook in hout. Er is gewerkt aan de hand van een kleischets, intuïtief en in dialoog met de steen. De beelden zijn figuratief en abstract, organisch en kubistisch, allemaal uniek en heel divers.

De opening van de expositie is op zondag 25 juni om 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Er is muziek en een hapje en drankje.

De tentoonstelling is de bezichtigen van 24 juni t/m 14 juli in de Bonifaciuskerk in Medemblik ( Kerkplein 9, 1671CR). De kerk is dagelijks geopend van 13.00 – 16.00 uur.

Flyer-poster Bonifaciuskerk website