Creatieve & culturele tips voor thuis
18 maart 2020

Creatieve & culturele tips voor thuis

Om deze hectische, spannende dagen door te komen delen we in dit bericht een aantal creatieve en kunstzinnige dingen die je thuis kunt doen of bekijken. Zo kun je toch bezig blijven met jouw creatieve hobby of een keer iets nieuws proberen. Dit bericht wordt regelmatig aangevuld

Creatief aan de slag thuis!

Kunstencentrum Artiance heeft elke dag leuke thuisopdrachten om mee aan de slag te gaan!

Op YouTube biedt RijksCreative een groot aantal schildertutorials aan!

Het OCK, vereniging overleg cultuurparticipatie en kunsteducatie Noord-Holland, heeft alle aangesloten Noord-Hollandse kunst- en muziekinstellingen gevraagd de handen ineen te slaan voor 24creatief.nl. Hierop vind je leuk korte workshops op gebied van beeldende kunst, muziek, theater, dans, zodat je thuis creatief aan de slag kunt.

Digitaal museumbezoek?

Een aantal musea wereldwijd hebben, omdat de deuren tijdelijk dichtblijven, de mogelijkheid om via hun website een virtueel bezoek te brengen aan hun collecties. Deze site, https://www.tiqets.com/blog/virtual-museum-tours, heeft een lijst gemaakt van 22 van deze wereldberoemde musea met een ‘virtual tour’. Kun je alsnog van prachtige kunst genieten!

Ook het Hoornse Westfries Museum heeft een online 3D tour door het museum: klik hier

Fotografiemuseum FOAM biedt gratis toegang tot het archief van FOAM Magazine.

Muziek?

Melkweg Amsterdam deelt interessant muziekdocumentaires en meer.

Op de site coronaconcerten heb je toegang tot live gestreamde evenementen, soms gratis, soms tegen betaling (want ook muzikanten moeten huur betalen).

Dans?

Altijd al willen dansen als een ballet-danser? Het Nationaal Ballet biedt op Youtube twee uitgebreidde Ballet Barree lessen!

Op de Facebook pagina van De Dansonderneming leert Nanska van Laar je een door haar ontwikkelde choreografie aan. In korte ‘lesjes’ leer je stap voor stap deze ‘Corona’ dans.

Kijken?

Cinema Oostereiland is gesloten, maar wil je hen toch een beetje steunen? Bezoek dan PICL, en bekijk de mooiste films thuis. Hiermee steun je ook de Cinema een beetje!

Voor alle keramisten, maar ook niet-keramisten: je kunt op Youtube de afleveringen vinden van de Britse Great Pottery Throwdown! Hier is de link naar aflevering 1 van het 3e seizoen.

IDFA biedt 300 documentaires gratis aan. Bekijk ze hier.

Voor kinderen?

Museum Boijmans van Beuningen heeft een aantal educatieve filmpjes online gezet met lesmateriaal over beeldende kunst met leuke vragen en opdrachten.

Team Talento heeft een site vol met creatieve activiteiten voor kinderen die i.v.m. de schoolsluiting tijdelijk gratis toegankelijk zijn. Boordevol filmpjes op tal van gebieden als theater, dans, tekenen, knutselen en muziek.

Op onze Onderwijs site staan nog meer tips voor culturele & educatieve tips voor kinderen!