Cultuurweekend Hoorn
11 juli 2019

Cultuurweekend Hoorn

Mis het niet! Op 6, 7 en 8 september is het Cultuurweekend Hoorn! Met dit feestelijk culturele weekend wordt het nieuwe culturele seizoen afgetrapt.

Kom op vrijdagavond 6 september naar Schouwburg Het Park, waar Cultuur Hoorn een avond vol cultuur organiseert. Vanaf 19.00 uur openen de deuren van Het Park en kunt u gratis genieten van de openingsvoorstelling ‘Pie in the Sky’ van Boost Producties*. Een indrukwekkend acrobatisch beeldverhaal vol adembenemende trucs, waarin het draait om veerkracht en vertrouwen; vertrouwen in jezelf, vertrouwen in elkaar en vertrouwen in je omgeving, die geen moment hetzelfde is. Reserveren voor deze openingsvoorstelling (gratis) via de website van het Park is zeer aan te raden. Vol = vol. (Klik hier)

De Blauwe Schuit organiseert die avond de workshop ‘Heel Hoorn tekent’. Daarnaast kun je voorstellingen bekijken zoals ‘Gouden Eeuw Heren XVII in 2019’, workshops volgen van ‘Instantkoor en –orkest’ door Muziekschool Boedijn, of de interactieve workshop ‘Samen kijken = meer zien’ door het Westfries Museum bijwonen.

Zaterdag 7 september o.a. Open Ateliers door de hele stad, de Hoornse Havenconcerten en de Open dag van Muziekschool Boedijn.

Op zondag 8 september bruist de binnenstad van Hoorn met kunst en cultuur, tijdens de grootste Kunst & Cultuurmarkt van Nederland. De Blauwe Schuit is te vinden op ’t Dal, samen met de andere Cultuur Hoorn instellingen. Beeldhouwers, keramisten en schilders tonen daar hun kunsten en beantwoorden graag jouw vragen. Op de Roode Steen is het Young Art plein waar docent Bertjan van Eijsden met je gaat tekenen en schilderen. Daarnaast, speciaal voor deze editie van de Kunst & Cultuurmarkt, worden om 13.00, 14.00 en 15.00 uur een kunstlezing ‘Gouden Eeuw’ gehouden in de Statenpoort.

Bekijk het hele programma op www.cultuurweekendhoorn.nl

Er is dus veel te doen. Kom je ook?