De Blauwe Schuit weer open vanaf 15 januari 2022
20 december 2021

De Blauwe Schuit weer open vanaf 15 januari 2022

Informatie is geupdate op 26 januari

We hadden het niet verwacht, maar onze deuren mogen vanaf 15 januari 2022 weer open voor kunst- en cultuurbeoefening! Wij zijn er blij mee, maar hebben ook een gemengd gevoel hierover als we kijken naar onze culturele collega’s die de deuren nog steeds gesloten moeten houden.

Voor kunst- en cultuurbeoefening geldt geen sluitingstijd. Daarnaast is er geen beperking aan de groepsgrootte. Dat betekent dat nog resterende lessen kunnen worden ingehaald en dat het nieuwe seizoen voor vrijwel alle cursussen kan starten.

In de komende week ontvang je van ons per cursus informatie over de in te halen lessen en over de start van de nieuwe cursussen.

Voor de komende periode gelden de volgende maatregelen voor deelnemers.

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar bij verplaatsing door het gebouw. Op dit zitplaats mag het mondkapje af.
  • Er kan geen gebruik worden gemaakt van de kantine in de pauze. Het is wel mogelijk om koffie/thee te pakken, maar, in verband met de 1,5 meter maatregel, niet mogelijk om gezamenlijk in de kantine plaats te nemen.

Verder blijven de volgende maatregelen gelden:

  • Om deel te nemen aan de lessen vragen wij een coronatoegangsbewijs bij de deur, of zal de docent dit in het lokaal controleren
  • De basisregels blijven voor iedereen gelden:
  • Ontsmet of was je handen bij binnenkomst.
  • Hoest of nies in de elleboog.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Geef elkaar geen handen.
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen.

De Blauwe Schuit creƫert voldoende afstand tussen de werkplekken in de lokalen, zodat op 1,5 meter afstand gewerkt kan worden. Daarnaast blijven we zoveel mogelijk ventileren en zorgen voor desinfectie materialen.

Deze maatregelen blijven in elk geval tot 15 februari van kracht. Daarna horen we welke maatregelen van kracht blijven, veranderen of versoepelen.

Je vindt de informatie over de regels voor kunst- en cultuurbeoefening op de website van Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren